penanda buku 2 Penanda Buku IMG_7326 wangringgit

SELANGOR: Penglibatan kanak-kanak dari Sekolah Kebangsaan Assunta (1) yang menjual penanda buku di satu program yang di anjurkan oleh Mentor Niaga Resouces telah membuka mata si anak kecil ini bagaimana cara untuk buat duit.

Ceritanya bermula, dengan hanya sekadar hobi mereka penanda buku pada masa lapang dan memakainya ke sekolah. Tidak disangka, kawan-kawan bertanya dan berminat untuk memilikinya lalu tercetuslah idea untuk menjualnya sekadar suka-suka.

Menjual penanda buku yang di reka sendiri dapat buat duit extra, membuatkan si anak kecil ini berminat untuk menceburi bidang keusahawanan. Bila di tanya, bila besar nanti adik nak jadi apa?

“ Saya nak jadi ahli perniagaan, saya nak jual barang yang saya cipta sendiri” jawapan tulus si anak kecil itu.

Jika anda seorang yang mahu mencuba dan belajar menjadi inovatif, sertai program myCEO, program yang memberi pendedahan awal kepada dunia keusahawanan, mengejar kemahiran asas, berfikiran kreatif dan mempunyai sifat kepimpinan.

Untuk mengetahui lebih lanjut maklumat berkaitan Program MyCEO sila lawati laman web http://myceo.com.my. Kejayaan pasti hadir dengan usaha serta tawakal kepada Allah SWT.

POSTER-DAFTAR

Share
Leave a reply

Leave Your Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ingin terapkan nilai keusahawanan dalam diri anak-anak anda? Kami membimbing mereka melalui pendekatan

  • Teori
  • Praktikal
  • Grooming

Daftar sekarang dan kami akan kongsikan rahsianya.